ZATERDAG 8 SEPTEMBER


Flanders Kids Tour

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Omschrijving

Tijdens de Limburg Fietsvierdaagse wordt er ook voor de eerste keer een ‘Flanders Kids Tour’ georganiseerd i.s.m. Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool. Deze tocht vindt plaats op zaterdag 8 september en is er voor kinderen tussen 6 en 15 jaar. De afstand bedraagt 25km. Tijdens de tocht zelf wordt alles in goede banen geleid door kindvriendelijke begeleiders.
 

Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool willen met dit initiatief kinderen en jongeren laten kennismaken met de wielersport zonder competitieverplichting of zonder dat ze zich moeten binden aan een club. Eens ze de smaak te pakken hebben, kunnen de kinderen desgewenst doorstromen naar de competitiesport, al is dat absoluut geen must! Promotie van de wielersport staat voorop.

 

Kostprijs

Kids nemen gratis deel. Ze dienen zich wel in te schrijven net zoals alle andere deelnemers. Kinderen die geen lid zijn van Cycling Vlaanderen moeten bij de inschrijving een dagvergunning van € 2 nemen. Zo zijn ze steeds verzekerd bij eventuele ongevallen.

Behendigheidsparcours

De begeleiders staan steeds een uur voor de start van iedere kidstocht klaar aan het behendigheidsparcours. Daar kunnen de kindereden die dat willen al wat fietservaring opdoen onder begeleiding van twee begeleiders van de Vlaamse Wielerschool. Ouders die vragen hebben kunnen daarvoor dan ook steeds bij de begeleiders terecht.

Praktisch

Fietsbehendigheidsparcours open van 9u tot 9.55u
Start Flanders Kids Tour (25km) om 10.00u
Vertrek en aankomst: Cultureel Centrum Lanaken, Aan de Engelse Hof 10 te Lanaken

 

Kom je met auto: parkeren op industriezone Europark, locatie: Railport Lanaken. Volg de richtingaanwijzers ‘Limburg Fietsvierdaagse’ vanaf de Europalaan (ringweg rond Lanaken).